Isu Insurans eHailing Ramai Yang Tersalah Beli Insurans Kereta Nak Buat Apa?

By | February 7, 2024



 ::: CARA DAFTAR GRAB PARTNERS :::

Daftar Akaun Grab di abanggrabber@gmail.com atau WhatsApp 019-4577120

Syarat pendaftaran Akaun Grabcar E-Hailing adalah seperti dibawah:

1) Wajib Usia 21-69 tahun sahaja
2) Wajib ada Lesen Memandu Penuh CDL
3) Wajib ada Lesen PSV
4) Kenderaan Usia 15 tahun ke bawah sahaja
5) Ada Insurans Tambahan E-Hailing (Tahunan/Harian)
6) Rekod Saman PDRM/JPJ tidak lebih 3 saman  dalam tahun semasa
7) Tiada Rekod Jenayah Sivil / Kes Makhamah Sivil

Syarat pendaftaran Akaun Grabfood Rider (BIKE) adalah seperti dibawah:

1) Usia 18-69 tahun sahaja (ikut tahun)
2) Wajib ada Lesen Memandu B2 (Min. Lesen P)
3) Tiada had usia & model motosikal
4) Roadtax motor masih hidup
5) Rekod Saman PDRM/JPJ tidak lebih 3 saman dalam tahun semasa
6) Tiada Rekod Jenayah Sivil / Kes Makhamah Sivil

Nak daftar akaun Grabfood Rider/Grabcar E-Hailing / Aktifkan Semula Akaun Grab Partners ? Hantarkan maklumat dibawah ke abanggrabber@gmail.com

1) Nama Penuh seperti dalam IC :
2) No HP (Aktif terima SMS) :
3) Email Gmail Sahaja :
4) Pilihan Service Type : (GrabFood Rider / Grabcar E-Hailing)? :
5) Pilihan Bandar/Negeri :
6) No IC :

AbangGRAB adalah Authorised Grab Alpha Driver Malaysia menguruskan pendaftaran Akaun Grab Partners.

Kelebihan mendaftar Akaun Grab Partners melalui AbangGRAB Channel – AUTHORISED GRAB ALPHA DRIVER ialah :

KELULUSAN AKAUN 3-7 HARI BEKERJA JIKA TIADA MASALAH PENDAFTARAN
KHIDMAT NASIHAT PERCUMA
GUIDE A-Z SEHINGGA SELESAI AKAUN
GROUP SUPPORT 24/7 (JOIN WHATSAPP GROUP ABANGGRAB CHANNEL)
FREE OF CHARGE (FOC)
-BERPENGALAMAN +-7 TAHUN DALAM INDUSTRI E-HAILING SEJAK ZAMAN UBER
MAHIR SELOK BELOK URUSAN PENDAFTARAN AKAUN /RETURN2GRAB / PROSEDUR BERKAITAN E-HAILING / INSURANS/ PUSPAKOM

Thanks & Regards

AbangGrab Channel
Authorised Grab Alpha Driver
0194577120
abanggrabber@gmail.com

#Tolong_SUBSCRIBE_TQ #VLogAbangGRAB #JustGrab #Grab #Grabcar #GrabDriver #Grabpay #GrabFood #AbangGRAB #GrabMart #GrabExpress #GrabAlpha #AlphaGrabDriver #CaraDaftarGrab #CaraDaftarGrabcar #CaraDaftarGrabfoodRider #GrabMalaysia #GrabFoodRider #GrabDriverCentre #GrabDriverApps #GrabDelivery #RegisterGrab #RegisterGrabfoodRider
#GrabCarRegister #RiderGrabfood #GrabcarMalaysia

source

15 thoughts on “Isu Insurans eHailing Ramai Yang Tersalah Beli Insurans Kereta Nak Buat Apa?

  1. @AbangGRAB

    ::: CARA DAFTAR GRAB PARTNERS :::

    Syarat pendaftaran Akaun Grabcar E-Hailing adalah seperti dibawah:

    1) Usia 21-69 tahun sahaja 
    2) Wajib ada Lesen Memandu Penuh CDL 
    3) Wajib ada Lesen PSV
    4) Kenderaan Usia 10 tahun ke bawah sahaja
    5) Insurans Tambahan E-Hailing (Tahunan/Harian)
    6) Saman PDRM/JPJ tidak lebih drpd 3 dalam tahun semasa 
    7) Tiada Rekod Jenayah Sivil 

    Syarat pendaftaran Akaun Grabfood Rider (Bike) adalah seperti dibawah:

    1) Usia 18-69 tahun sahaja
    2) Wajib ada Lesen Memandu B2 (Min. Lesen P)
    3) Tiada had usia / model motosikal
    4) Roadtax Motor Masih Hidup 

    Nak daftar akaun Grabfood Rider/Grabcar E-Hailing/ Aktifkan Semula Akaun Grab Partners ? Hantarkan maklumat dibawah ke abanggrabber@gmail.com

    1) Nama Penuh seperti dalam IC
    2) No HP (Boleh terima SMS)
    3) Alamat Email (Gmail account shj)
    4) Pilihan Service Type : (GrabFood Rider / Grabcar E-Hailing)?
    5) Pilihan Bandar/Negeri

    AbangGRAB adalah Authorised Grab Alpha Driver Malaysia menguruskan pendaftaran Akaun Grab Partners.

    Kelebihan mendaftar Akaun Grab Partners melalui AbangGRAB Channel – AUTHORISED GRAB ALPHA DRIVER ialah :

    ↗️KELULUSAN AKAUN 3-5 HARI BEKERJA JIKA TIADA MASALAH PENDAFTARAN
    ↗️KHIDMAT NASIHAT PERCUMA
    ↗️GUIDE A-Z SEHINGGA SELESAI AKAUN
    ↗️GROUP SUPPORT 24/7 (JOIN WHATSAPP GROUP ABANGGRAB CHANNEL)
    ↗️FREE OF CHARGE (FOC)
    -😎↗️BERPENGALAMAN +-7 TAHUN DALAM INDUSTRI E-HAILING SEJAK ZAMAN UBER
    ↗️MAHIR SELOK BELOK URUSAN PENDAFTARAN AKAUN /RETURN2GRAB / PROSEDUR BERKAITAN E-HAILING / INSURANS/ PUSPAKOM

    Thanks & Regards 🤗

    AbangGrab Channel
    Authorised Grab Alpha Driver
    abanggrabber@gmail.com
    https://YouTube.com/c/AbangGRAB

    #Tolong_SUBSCRIBE_TQ #VLogAbangGRAB #JustGrab #Grab #Grabcar #GrabDriver #Grabpay #GrabFood #AbangGRAB #GrabMart #GrabExpress #JustGrab #GrabAlpha #AlphaGrabDriver #Taxi #PrankTaxi #Teksi #TaxiPrank #GrabPromoCode #GrabFoodPromoCode #GrabPromoCode #GrabMalaysia #GrabFoodRider #GrabDriverCentreAxis #GrabApps #GrabDelivery #GrabContactNumber #GrabCustomerService #GrabLogin
    #GrabCarRegister #GrabcarMalaysia #GrabCarContactNumber #HotlineNumber

  2. @fakar0777

    Bang contoh tahun lepas saya xbeli insurans tahunan tapi tahun ini saya beli insurans tahun mcm mana nak cancel insuran harian under grab tu yg harga rm3.80

  3. @imranarifin703

    X boleh fokus sgt la bang kau ckp.. Sbb bunyi kau sedut air liur tu.. Haha kecekk2.. Boleh jd trademark.. Papepon terima kasih membantu..

  4. @user-hx3vo3gk5e

    Assalamualaikum bang saya Aziz dari penang insunrans kereta saya nak tamat hujung bulan ini grab dah hantar peringatan suruh baruhi insurans sebelum seminggu nak tamat insurans boleh saya perbaruhi insurans

  5. @mohdazriahmad6722

    Salam..nak tanya selalunya buat puspakom dulu atau matikan insurans dulu untuk kereta lebih 3 tahun keatas..untuk makluman insurans lama bukan panel grab

  6. @realitycheckforreal

    Salam bang, boleh tambah insurance e hailing utk kereta yg dah beli insurance 4bulan lalu.. atau beli insurance daily saja lagi berbaloi sbb dah lama beli insurance kereta.

  7. @nurziharusli6661

    bang grab, harga insurans ehailing sama je ke utk semua jenis kereta? ke makin besar kete makin mahal? cadang nak beli alza baru nk buat grab.

Comments are closed.