Plan Takaful TERBAIK untuk RM 300 sebulan !

5/5 - (1 vote)Ini dia tips nak dapat protection dan pampasan terbaik kalau mampu bayar RM 300 sebulan !

Learn more about how you can multiple your wealth securely!

Click the link below to find out more:

#DrAdamZubir​ #Takaful #Insurans #TakafulTerbaik #FinancialPlanner

source

Plan Takaful TERBAIK untuk RM 300 sebulan!

Pendahuluan: Takaful adalah satu bentuk perlindungan kewangan yang mendasarkan kepada prinsip perkongsian risiko dan solidariti. Bagi sesiapa yang mencari pelan takaful yang sesuai dengan bajet bulanan RM 300, ini adalah panduan lengkap untuk membantu anda membuat keputusan yang bijak dalam memilih plan takaful terbaik.

Rumusan: Pemilihan plan takaful yang sesuai dengan keperluan dan bajet adalah penting untuk memastikan anda dan keluarga tercinta mendapat perlindungan yang mencukupi. Berikut adalah beberapa langkah penting untuk memilih Plan Takaful TERBAIK untuk RM 300 sebulan:

 1. Kenali Keperluan Anda: Sebelum membuat keputusan, tentukan keperluan perlindungan anda. Adakah anda mencari perlindungan untuk kesihatan, kematian, atau pelaburan? Kejelasan mengenai keperluan akan memudahkan anda memilih plan yang sesuai.
 2. Perbandingan Plan Takaful: Lakukan perbandingan di antara pelbagai syarikat takaful dan plan yang ditawarkan. Perhatikan manfaat, cakupan, dan kadar premium untuk memastikan ia sepadan dengan bajet anda.
 3. Prinsip Takaful: Pastikan anda memahami prinsip takaful yang diterapkan oleh syarikat takaful tersebut. Prinsip seperti mudharabah dan wakalah adalah aspek penting yang perlu difahami.
 4. Rundingan dengan Perunding Takaful: Jangan ragu untuk berbincang dengan perunding takaful. Mereka dapat memberikan panduan dan membantu anda memilih plan yang paling sesuai dengan keperluan dan bajet anda.
 5. Baca Terma dan Syarat: Sebelum menandatangani kontrak, pastikan anda membaca dan memahami terma serta syarat dengan teliti. Ini termasuk butiran tentang pengecualian dan apa yang dilindungi oleh plan tersebut.
 6. Rundingan Keluarga: Rundingkan keputusan anda dengan keluarga. Pastikan plan yang dipilih memberikan perlindungan yang mencukupi untuk semua ahli keluarga.

Meta Description: Cari plan takaful terbaik dengan bajet RM 300 sebulan? Baca panduan lengkap kami untuk memilih plan takaful yang sesuai dengan keperluan anda. Temui perlindungan yang TERBAIK untuk kesihatan, kematian, dan pelaburan. Runding dengan perunding takaful dan jamin ketenangan kewangan anda hari ini!

34 thoughts on “Plan Takaful TERBAIK untuk RM 300 sebulan !

 1. @rimaakor4378

  Mane ade untung utk pelangan kalau berfikir secara org waras…. Baik letak dlm asb lgi berbaloi dri menabung dekat saham ni yg entah pape… Fikir logik laa Cuba darab yg kita bayar bulan2 tu plus 5tahun… Then duit tu dia ckp kita boleh keluar bila umur 50 tahun logik????? Siapa nk buat camtu!!!!!!!

 2. @manisny3

  Salam Dr Adam.. saya dan suami mahu buat account bersama untuk investment takaful.. ada cara dia ke? atau perlu satu nama sahaja? tq in advance

 3. @inteliris3330

  Saya sedang cari insuran,dekat mana sebaiknya saya kena pergi?maaf sebab saya tak berapa pandai,budget rm200 sebulan

 4. @-lia-4525

  salam nak tanye lah untuk takaful pampasan atau critical illness ni. Jika ambil jangk masa 30tahun rm500,000. Dan certificate kita pada umur 60 tahun. Nak dijadikan cerita , umur panjang dan pada umur 60 tahun tak mati² lagi. Adalah kita tak dapat ape²? Serius nak tahu

 5. @fendi4560

  Bad idea,kalau ikut cara ni koyak bossku medical card kalau ambil asing lepastu kene apa² penyakit next year renew nanti kene tambah banyak atau kene reject 😏 (amik term insurance) x perlu renew

 6. @ninaniena9019

  Assalamualaikum.ade tak video explain kalau x join takaful..ape kos yg kene ready kalo masuk hospital kerajaan..cost yang dicharge oleh hospital kerajaam yg kami perlu kami tahu

 7. @gurumoorthyrao3848

  Hi Dr, please explain about skim insurance hayat selangor pros and cons…… and what's your advice to youngsters who wanted to get that insurance….Thank you in advance Dr

 8. @tuannaqiuddin2327

  Asalammualaikum Tuan , semalam saya ada baca satu Posting pasal insuran/takaful, dia cakap dalam takaful masih ada unsur Judi jadi saya nk dengar pendapat Tuan , harap Tuan sudi menjawab persoalan saya , Sekian Terima Kasih

 9. @popcharlet

  السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه Dr..apa pekej insurans takaful terbaik buat gaji -7k monthly yang boleh buat under family package wife & anak 2orang

 10. @m.khairul8735

  Kalau hibah tu masuk dlm kategori pampasan kematian ke?benda yg sama? Skrg mcm ramai amek hibah, dulu2 xde pulak org promote..

Comments are closed.