JENIS INSURANS DI MALAYSIA [hayat kasihatan am kereta perjalanan kemalangan diri Takaful]

Kali ini kami di insuran Malaysia akan menerangkan dengan ringaks mengenai jenis-jenis insurans di Malaysia. Insurans adalah perjanjian sah antara dua pihak, iaitu syarikat insurans (penanggung insurans) dan orang (yang mengambil insurans). Dalam kes ini, syarikat insurans menjanjikan tanggungjawab yang baik atas kerugian bagi pihak yang diinsuranskan semasa berlakunya keadaan tertentu yang termasuk dalam pakej… Read More »

SYARIKAT INSURANS DI SELANGOR – INSURANS KERETA HAYAT RUMAH TAKAFUL

Untuk mereka yang tinggal di negeri Selangor ini adalah syarikat insurans di Selangor. Syarikat insurans ini menjalankan perlindungan insurans seperti insurans hayat, insurans kereta, insurans motor, insuran rumah dan juga insurans takaful sperti takaful ikhlas. Sebelum itu apa kata kita lihat sedikit mengenai negeri Selangor ini. Negeri Selangor Nama negeri ini diambil dari sebuah bandar… Read More »

MEDICAL CARD TERBAIK DI MALAYSIA – Untuk Bayi, Anak & Keluarga!

Kali ini kami di insurans Malaysia akan ceritakan sikit mengenai MEDICAL CARD TERBAIK DI MALAYSIA – Untuk Bayi, Anak & Keluarga! Di Malaysia, banyak kad kesihatan ditawarkan. Sebilangan daripada kita terbiasa mendengar nama syarikat yang menawarkan perkhidmatan dan ada di antara kita yang tidak pernah mendengar, tetapi ada. Berikut adalah antara syarikat insurans takaful yang… Read More »

SYARIKAT INSURANS DI KELANTAN – [ INSURANS KERETA, HAYAT , RUMAH & TAKAFUL]

Kali ini kami di insurans-malaysia.com akan senaraikan nama syarikat insurans di Kelantan pula. Syarikat2 insurans ini menawarkan perlindungan insurans kepada insurans kereta, insurans hayat, insurans rumah dan juga takaful ikhlas di Kelantan. Tetapi bukan semua senarai syarikat insurans yang beroperasi di negeri tersebuta akan kami siarkan disini. Hanya syarikat yang terbaik yang kami akan senaraikan… Read More »

SYARIKAT INSURANS DI TERENGGANU – [INSURANS KERETA HAYAT TAKAFUL MURAH]

Terdapat banyak syarikat insurans di Terengganu yang menawarkan pelbagai jenis plan insurans. Ini termasuklah insurans kereta, insurans hayat dan juga insurans takaful yang begitu terkenal dengan cover/perlindungan yang besar tapi yuran atau bayaran yang murah. Pada kali ini kami akan menyenaraikan syarikat insurans di negeri Terengganu yang menawarkan isndurans kereta, insurans hayat dan insurans takaful… Read More »

The Best Insurance Plan in Malaysia – Protecting You and Your Family

We all need the best insurance to protect ourselves and our families. So this time we at Insurance Malaysia will share the best insurance plan in Malaysia. *Plan Insurans Terbaik di Malaysia- Perlindungan Anda dan Keluarga *Best insurance company in Malaysia This is for your reference only. We are not an insurance agent. You can… Read More »